СЛЕДЕТЕ УСЛОЖНЕНАТА ЗИМНА ОБСТАНОВКА ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BGСнимка БулфотоИстинско бедствие са

...
СЛЕДЕТЕ УСЛОЖНЕНАТА ЗИМНА ОБСТАНОВКА ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BGСнимка БулфотоИстинско бедствие са
Коментари Харесай

Затрупани пътища, рейсове отказват да возят децата в Садовско

СЛЕДЕТЕ УСЛОЖНЕНАТА ЗИМНА ОБСТАНОВКА ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG

Снимка Булфото

Истинско злополучие са пътищата сред селата на територията на Община Садово. Шофьори на учебни рейсове са прибрали с риск учениците от школата през днешния ден. Те са предизвестили кмета на Община Садово Димитър Здравков, че на следващия ден няма да излязат, в случай че пътищата бъдат в сходно положение.

За почистването им дава отговор Областно пътно ръководство.

„ Бесен съм, 14 пъти звъним в Областно пътно ръководство. Питам къде им са машините, откакто пътищата са непочистени ”, сподели пред „ Марица ” кметът на Община Садово Димитър Здравков. Той изясни, че непочистени са трасетата Поповица-Асеновград, Садово-Асеновград, както и републиканския сектор от пътя Поповица-Чирпан.

Сутринта единствено е минато и хвърлено нещо по път Е-80. Снегът тук е 10 см. По доста от изброените сектори към този момент има коловози. Притеснени водачите на учебните рейсове ми декларират и декларират, че на следващия ден няма да поемат нов риск да возят деца, сподели Здравков. Той напомни, че всеки ден в общината му се транспортират 300 деца.  А предходната година при сходна обстановка училищет рейс паднал в крайпътна канавка и счупил стъкло, с цел да избегне удар с камион.

Директорът на Областно пътно ръководство Петър Петров даде обещание да извърши незабавно инспекция.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР